KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

Liam Gallagher


Seveniyle ve daha çok sevmeyeniyle meşhur Gallagher kardeşlerden Liam Gallagher14 Ağustos 2018 Salı akşamı ilk ve şimdilik son kez diyebileceğimiz İstanbul konseri ile KüçükÇiftlik Park'taydı.

2017 tarihli ''As You Were'' isimli albümünün dünya turnesi kapsamında ülkemize gelmişti Liam Gallagher ancak öncesinde çıkan isimlere baktığımızda tek günlük festival tadında bir organizasyon olduğunu söyleyebiliriz. Sırasıyla Yokuz, Evrencan Gündüz, Adamlar, mor ve ötesi ve Starsailor bizi Liam Bey'e hazırlamak için oradaydı.


Starsailor

 Alana girdiğimizde mor ve ötesi sahnedeydi ve klasikleşmiş performanslarından birini daha sergiliyorlardı. Akabinde Starsailor geldi fakat Liam Gallagher'a çok fazla odaklanmış olmalıyız ki o esnada uzunca süredir görüşmediğimiz arkadaşlarımızla derin bir sohbet halinde olduğumuzdan bu kısmı biraz pas geçmiş olabiliriz. :) En nihayetinde Starsailor kendisine ayrılan sürenin sonunda sahneden indi ve esas adamımızı beklemeye koyulduk. 

Malum saha içi bölgesi genelde sahne önü ve genel alan olarak ikiye ayrılır. Biz de genel alandan biletlerimizi alıp yerimizi almıştık. Genel alandaki seyirciden görece olarak daha az diyebileceğimiz bir sahne önü kalabalığı vardı ve emin olmamakla birlikte huysuz Liam Bey'in bu görüntüden hoşlanmayacağı ve arıza çıkarabileceği düşünülmüş olmalı ki genel alandan belli sayıda seyirciyi sahne önüne aldılar ve biz de o şanslı güruhtandık. Konserlerde her hareketlenmeyi izlemek bu gibi anları kaçırmamak için oldukça kıymetlidir ve de teşekkürler huysuz Liam. Bu elbette benim teorim, gerçeği bilenler ile yorumlarda buluşalım. 💓


Liam Gallagher


Ve bekleyiş nihayete ermişti. Büyük Britanya kıtası ve özellikle İngiltere'den çıkan her müzik kutsaldır mottom, tüm ergenliğim, damarlarıma erken yaşta zerk eden melodiler ve onun kahramanlarından biri yağmurluğu ve klasik şarkı söyleme biçimiyle canlı kanlı karşımızdaydı. Bir yandan sahnedeki klasikleşmiş detaylar da elbette gözden kaçmıyordu. Koca bir Rock 'N' Roll yazısı ile Madchester ruhu bizzat oradaydı. İstanbul'da Ağustos sıcağı gerçeği, öz hakiki İngiliz Liam Gallagher'ın kendisinden taviz vermeyi asla gerektirmiyordu, o yağmurluk her şartta ve koşulda giyilecekti! Çünkü yine hepimizin bildiği gibi kendisi bir tanrı hatta belki de tanrılar üstü, böyle kıyaslardan pek hoşlanacağını düşünmüyorum. 

14 şarkılık çoook tadımlık bir playlist'in 4 şarkısı turnenin söz konusu albümündendi. Ama ben de dahil olmak üzere çoğunluğun hafızalarımıza kazınmış Oasis şarkılarına fanatik gibi eşlik etmek için beklemesi sürpriz değildi elbette. Giriş Rock'n Roll Star ve Morning Glory ile yapıldı. Oasis şarkıları içerisinde kişisel favorilerimden biri Supersonic'dir ve canlı dinleyebildiğim için yeteri kadar mutluydum. Kapanış şarkısı elbette Wonderwall ile olmuştu ve ''there are many things that I'd like to say to you but I don't speak Turkish'' diyerek değiştirdiği sözler ile bir an kendini sevdirdi Liam. :) O esnada kamera, şarkıya hep bir ağızdan eşlik eden seyircileri geziyordu ve Liam'ın arkasındaki ekranda biraz da kendimizi izleyerek bir rüyanın daha sonuna gelmiştik.



Ne yazık ki bu tarihten sonra bir daha buralara yolu düşmedi kendisinin, şimdilik bir anı olarak hafızalarda ve bu yazıda anıyoruz. Umutlar baki ve de olasılıklar sonsuz, belki bir gün? 


F. Zeynep

Yorumlar