KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

HURTS: Bar Kavgası, Arkadaşlık ve Yaralar

Sene 2009 ve üniversite zamanları. Hayatta ilgimi çeken başlıca konulardan biri müzik ve arkadaşlar ile yeni çıkan sanatçıları/grupları keşfetmekten oldukça keyif alıyoruz. 
Bu tanıma uygun günlerden birinde arkadaşım ''Hurts'' isimli grubun ''Better Than Love'' adlı şarkısından bahsetti ve kendileri ile bir müddet devam edecek olan ilişkim de böyle başladı. Klasik ve klişe tabirle şarkıya ve hatta klibine nasıl vurulduğumu, yakın zamanda yayın hayatına son veren Dream Tv'de nasıl da klip çıksın diye beklediğimi çok net hatırlıyorum. Bunlar yetmezmiş gibi oldukça fotojenik bir grup olduklarını düşündüğümden günümün bir kısmını da fotoğraflarına bakmakla geçirdiğimi itiraf etmeliyim. Bkz:



Bunun üzerine yetkililer sesimizi duymuş olacak ki :)) bir süre sonra albüm yayınlandı ve üniversite çıkışı koşmak suretiyle eski Taksim'in yolunu tutarak sevdiceklerime kavuşmuştum sonunda.

 
Bir de kendileri ile kişisel tanışma hikayem dışında grup tarihçesine bakacak olursak Manchester'da arkadaşları barda kavga ederken bir köşede konuşup tanıştıkları, hatta Hurts öncesi dans/elektronik türünde ancak ziyadesiyle ''dark'' görünümlü ''Daggers'' isimli bir grupları olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 


Şanslıyız ki ülkemizde gerçekleşen son Rock'n Coke festivalinde canlı da izleme fırsatını yakaladık kendilerini. (Sene 2013)


Mayıs ayında ''Voices'' isimli bir single da yayınlayan ikili müziğe devam diyorlar.


F. Zeynep

Yorumlar