KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

EDITORS: Dikkat Festivalden Çıkabilir!

 


Tarihler 2011 yılını gösteriyor. Ben yine OneLove'a gidiyorum. Yine orada olmamızı gerektirecek pek çok neden sunmuş bizlere festival.İlk nedenim elbette Suede izlemek.Ama bu yazıda bahsi geçecek isim -yine- başka.


Festival yılından biraz daha geriye gidelim,2007. Dream TV'nin karşısında,gördüğüm klipleri yıllar sonra bile unutmayacağımın farkında olmadan herşeyi izlediğim günlerden birindeyim.Tanıdık yüzleri beklerken yeni olduğunu tahmin ettiğim bir klip çıktı karşıma "Editors - Smokers Outside The Hospital Doors".Ve işte böylece Editors ile ilk tanışmamızı gerçekleştirmiş olduk.




Daha sonraları bunun Editors'ın ikinci albümünden bir şarkı olduğunu öğreneceğim ve ilk albümü keşfedeceğim elbette.Dergilerden haklarında bulabildiğim yazı ve haberleri dikkatle okuduğum grup/kişiler listeme isimleri eklenecek.


Şimdi festival gününe dönebiliriz. O zamana kadar festivaldeki isimlerden gözüm Suede'den başkasını görmemiş olacak ki sahnede Editors'ı görünce biraz şaşırmıştım doğrusu.Bazı şarkıları dışında o zamanlar kendilerini biraz unuttuğumu söylemem gerek.Aslında 2010 yılında çıkardıkları üçüncü albümlerindeki "Papillon" şarkısıyla kendilerinden çok iyi söz ettirmişlerdi. 


(Bana -muhtemelen sadece bana- sürpriz olan Editors sahnedeyken,Onelove - 2011)


Ve aradan yıllar geçti(iki yıl)2013 Eylüldeyiz.Zaman Rock'n Coke zamanı.Ne üzücüdür ki o zaman bilmediğimiz şimdi ise hatırlamak istemediğimiz bir bilgi olan son Rock'n Coke festivalindeyiz.Yine bambaşka gruplar için gittiğim festivalden karşıma Editors çıkıyor. Evet kendileriyle olan ilişkim tam olarak böyle işte. Beklenmedik anlarda karşınıza çıkabilir bir grup olarak bakınız Editors.(Ayrıca kendileri ülkemizi sevmiş olacaklar ki benim karşılaşmalarımdan yıllar yıllar önce 2006'da yine Rock'n Coke festivaline gelmişler.)

Elbette görünce izlemeden olmaz diyerek yerlerimizi alıyoruz ve hatta bununla da yetinmeyip ikinci albümleri olan "An End Has A Start" dan "Bones" adlı şarkılarını söylerken kaydetmiş bulunuyoruz. Tabii o zamanki koşullardan videoya şimdi bakınca göz bozulma riski olduğundan şöyle bir görselini bırakmayı tercih ediyorum,hepimizin sağlığı için.


(Editors- Bones / Rock'n Coke,2013)



Editors en son 2018 yılında "Violence" adlı albümlerini çıkarmış. Tüm bu tesadüflerime,unutmalarıma rağmen bu sesi sevdiğimi söylemeliyim.Keşke yine tesadüfen karşıma çıkabilecekleri festival günlerine dönebilsek.


Selin





Yorumlar