KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

Pozitif Gruplar: TWO DOOR CINEMA CLUB & METRONOMY

Zaman tüneli yolculuğumuzda bu sefer de 2012'ye ışınlanıyoruz. Yazın ülkemize gelecek yabancı grupların/şarkıcıların yollarını gözlediğimiz, genel anlamda güzel yıllar.

''Pozitif Günler'' başlığı altında düzenlenen ve gerçekten de bu tanıma uygun iki grup: Two Door Cinema Club & Metronomy!



Dünyada ve ülkemizde ''indie'' adını verdiğimiz türün yükselişe geçtiği ve oldukça fazla müzisyenin adını duyduğumuz zamanlar. Dolayısıyla müzik anlamında kırılmalar yaşayarak kişisel zevklerimi belirlerken ve aslında tanımaya başlarken yardımcı olmuş gruplardan ikisi olduklarını söyleyebilirim. Bu arada tabii türler konusunda çok da iddiali değilim. İlgili grupları farklı kategorilerde de değerlendirmek mümkün.

Özellikle Two Door Cinema Club hep aklımda renkli ve yaratıcı kliplere sahip bir grup olarak yer etmiştir. (Special thanks to Dream Tv 😊)

Konsere dönecek olursak, bahsi geçen indie öğeleri de içeren kategoride bayrak tutan gruplardan ikisini buralara gelmişken görmemek olmazdı elbette. Öncelikle sahneyi Metronomy aldı. Grubun halihazırda hala en çok dinlenen şarkısı olan ''The Look'' introsu ile dans etmeye hazır kitleyi ele geçirmişti.

 

Akabinde aslında konsere gitme sebebim olan Two Door Cinema Club sahneyi aldı. Metronomy ile ısınan sahneyi devralarak dans figürlerinde daha ne kadar yaratıcı olabileceğimizi birlikte keşfediyorduk. 



Üzücü ki aslında bu sene Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında tekrar izleme fırsatı yakalayacağımız Metronomy konserinin pandemi sebebiyle önümüzdeki seneye ertelenmiş olması. Sabırla beklemeye devam diyoruz.

Son olarak bu konseri benim için özel ve unutulmaz kılan ise maalesef konserden birkaç gün önce dizimde nükseden rahatsızlıktı. Sekerek, kardeşim ve arkadaşlarımın yardımı ile bir şekilde orada oldum. Yine olsa yine yaparım. Keşke olsa..


F. Zeynep


Yorumlar