KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

SELAH SUE: Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm

 


2012 yılındayız. One love Festival için Santralistanbul yollarına düştük.O gün için asıl beklediğimiz isim Pulp fakat tüm gün programındaki isimlerden de beklediklerimiz var.Onlardan biri bu yazının konusu Selah Sue.

Selah Sue kendi adını taşıyan ilk albümünü 2011'de çıkardı. Elbette ben de o zamanlar Dream Tv’de var olan tüm klipleri ezberleyecek boyutta Dream Tv izlediğim için ve ilk albüm klibi “Raggamuffin” hatırı sayılır miktarda ekranda göründüğünden dikkatimden kaçmamıştı.

 


(15.07.2012 - Selah Sue  - OneLove Festival)

İlk albümü Raggamuffin içinde pek çok güzel şarkıyı da barındırıyor. Ki sanırım en iyi albümü desek abartmış ya da diğer albümlerine haksızlık etmiş olmayız. İlk albümdeki bazı güzel şarkılar şu şekilde: This World, Crayz Vibes, Summertime, Crayz Sufferin Style.

 


(Selah Sue - Raggamuffin)

Selah Sue bu ilk albümün güzelliğinin bilinci de olsa gerek 2012 deki ikinci albüm “Rarities” içinde ilk albümdeki favori şarkıların remixleri ya da düetleri bulunuyor.




One love Festival'de izlerken sahnedeki enerjini ve ilk albümdeki hit parçaların coşkusunu hissettirmiş ve çok iyi bir performans sergilemişti. O konserden sonra birkaç kez daha ülkemize gelmiş ve çeşitli konserler de vermiş. (bknz: babylon,rock’n coke)



(15.07.2012 - Selah Sue - OneLove Festival)


Bir diğer öne çıkan şarkısı "Alone" 2015 yılında çıkardığı "Reason" albümünün gözdesi.

Selah Sue hâlâ müziğini paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 2020'de You ve Bedroom adlı iki adet tekli yayımlamış. Ben kendisini 2011 yılında bırakmış olduğumu söylemeliyim. İlk albümünü dinleyerek kendisini ve o zamanları hatırlayıp gülümsüyorum ama belki şu an adını bu yazıyla duyan birileri varsa günümüzde de kendisini takibi sürdürebilir ve Selah Sue enerjisinden payına düşeni hemen alabilir.

 


(Selah Sue - Crayz Sufferin Style)

Selin

Yorumlar