KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

TV ON THE RADIO: "Everything's Gonna Be Okay"



Bazı insanlar pek çok yerdedir. Giriş cümlesi bu oldu çünkü bu yazıda bahsedeceğim grubun kurucuları müzik üretiminin pek çok alanına dahil olmuş insanlardır. Bu yazının konusu olan grubumuz Tunde Adebimpe ve David Andrew Sitek'in kurduğu Tv On The Radio.

2001'de kurulan Tv On The Radio'nun ilk adı ülkemiz insanları arasında milleti üze üze kendinize ev yaptınız kalıbıyla özdeşleşen grubumuz Radiohead şahanesi Ok Computer albümünden etkilenerek konulmuş,Ok Calculator. Bir süre bu isimle üretim yapmaya devam eden grup 2003 yılında çıkardıkları ilk teklileriyle beraber bugünkü ismine dönmüş. 

Girişte bahsettiğim her yerde olma durumunun sebebi ise David Sitek. Kendisi bir aralar sinema okumuş daha sonra MTV'de bir programın animasyon kadrosunda yer almış, Yeah Yeah Yeahs grubunun Pin adlı şarkılarının klibini yönetmiş, Yeah Yeah Yeahs ve Liars gruplarına prodüktörlük yapmıştır. David Sitek ve Tunde Adebimpe arkadaşlıkları ise birbirlerine komşu olmalarıyla başlamış ve sokakta yaptıkları resimleri satarak dostlukları devam etmiş.




Tv On The Radio 2004 yılında ilk albümleri "Desperate Youth, Blood Thirsty Babes" çıkardı ve çok sevildi. Grubun sevenleri arasında bir numaralı isim David Bowie. Hatta David Bowie'nin önerisiyle "Dry Drunk Emperor" adlı Hurricane kasırgası sonrası yazdıkları şarkıyı internetten bedava satışa çıkartmışlar. Bununla ilgili olarak da "İnsanların acıları üzerinden para kazanacak halimiz yoktu" demişler.

Tüm bu süreçlerin üstüne durmayı hiç düşünmemiş olacaklar ki "Return To Cookie Mountain" adlı ikinci albüm 2006 yılında çıkmış. Grubun baş seveni David Bowie de "Province" şarkısında sesiyle dahil olmuş. Bu albümdeki sürpriz isim sadece Dawid Bowie değil. Blonde Redhead solisti Kazu Makino "Hours" şarkısıyla, Celebration'dan Katrina Ford "Wolf Like Me" şarkısında yerlerini almışlar.



En son albümleri 2014 yılında çıkan Seeds. Bu albümdeki şahsi favorim de Trouble şarkısıdır. (Çok önemli bir bilgiydi bu,evet.Güzel şarkı ama dinleyin)

Bir süredir sessiz sedasız dursalar da dağıldıklarını söyleyemeyiz. Hatta her an karşımıza tekrar çıkmalarını ve belki bir gün canlı izleyebilmeyi beklediğimi eklemeliyim.



(Tv On The Radio - Wolf Like Me,Live Glastonbury 2011)


Bonus bir bilgi ve grubu daha da sevmek için bir neden isteyen varsa Breaking Bad dizisinde 2.sezon 10.bölümde grubun 2008'de çıkardıkları "Dear Science" albümünden DLZ şarkısının kullanıldığı bilgisini verelim.





Selin


Yorumlar