KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

APARTMENT: Bir Varmış Bir Yokmuş


Bu yazı Google'da bilgi bulmakta zorlandığımız gruplar listesi yapsak ilk sıralarda yerini alabilecek bir grup hakkındadır; Apartment.

Neden böyle bir serzenişle başladığımı düşünüyorsanız sebebi grubun ismi. Çünkü aynı isimle hem 1979 - 1980 arası kurulmuş bir grup var hem de benim birazdan bahsedeceğim 2005 de Londra'da kurulup 2010 yılında dağılan bir grup var. Bir de üstüne dünyanın en düz grup ismi seçilince daha detaylı bilgi sahibi olmak gitgide zorlaşıyor.




Tüm bu zorluklara rağmen Apartment ile tanışmam 2007'de ilk ve son albümleri "The Dreamer Evasive"de duyup çok sevdiğim "Everyone Says I'm Paranoid" şarkısıyla oldu. (Ve hemen hayatım film olursa soundtrack'de neler olsun diye düşünmüş olan her mantıklı insan gibi bu şarkıyı da listeme eklemiştim, hâlâ listemdedir.)

Albüme geçmeden önce grup üyelerini de analım. Vokal David Caggiari, bas Thomas Gillet, davul Liam Fletcher ve gitar Davide DeSantis.




Bahsettiğim gibi grubun tek albümü var. Albümde olan bazı şarkıları öncesinde tekli olarak da yayınlamışlar. The Dreamer Evasive ilk çıktığında The Times o yılın en iyi albümlerinden biri olarak kabul etmiş. Hatta özellikle Fall Into Place şarkısını da epey övmüşler. 

Tüm bu güzel başlangıca rağmen grubun vokali David Caggiari 2010 yılında Myspace üzerinden bir yazı yazarak grubun dağıldığını duyurmuş (Myspace yıllarını bilmeyenlere; Günümüz karşılığı muhtemelen instagram'da siyah arka plana beyaz punto ile yapılan açıklamalar ya da twitter'dan açıklama yapmakla eşdeğer bir etki diyebiliriz.)

Ve böylece şahsen benim de hem şarkılarını hem albümün görseli pek sevdiğim grup sessiz sedasız dağılmış oluyorlar. 



(Apartment - Fall Into Place,live 2007)


Şu uyarıyı yazmayı görev biliyorum ki Apartment dinlemek için Spotify'ı açarsanız yazının başında andığım diğer aynı isimli grubun da albümlerini bu yazının konusu Apartment grubunun albümlerinin altında göreceksiniz. Yani hepsini tek bir başlıkta toplamışlar. Yoksa grup 1989 da kurulmadı. O diğer Apartment (yani bu dümdüz isme söylenmekte biraz haklıyım  görüyorsunuz) 

Sonuç olarak küçük matematik hesaplarıyla canınızı sıkmayın. 2007 çıkışlı albümü dinleyip geçin. Diğer grubun da şarkılarına bakabilirsiniz gerçi zira onlar da aynı topraklardan İngiltere'den çıkmış bir süre beraber albümler yapıp sonra bambaşka gruplara dağılmışlar, belki başka bir başlıkta anarız kendilerini de.

Şimdi sözü 2005-2010 aralığında bir görünüp bir kaybolan Apartment'e bırakıyorum.



(Apartment - Everyone Says I'm Paranoid,live 2006)

Selin


Yorumlar