KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

THE RAVEONETTES: Walk With Me


Sene 2010 yine bir festival için KüçükçiflikPark'a doğru gidiyoruz. "Mika: O zaman dans, renk !" başlıklı yazıda bahsettiğim Miller Freshtival sahnesindeki bir diğer isimden bahsedeceğim bu sefer, The Raveonettes



(29 Mayıs 2010 - Miller Freshtival)


Önce albümlerini mi duymuştum yoksa festivalde dinlediğim zaman mı ilk defa duydum kısmı biraz muamma. (Bazı şeyler unutuluyor, işte bu blog bu yüzden var!) The Raveonettes ile ilk defa yolum nerede kesişti bilmiyorum ama ilk ve son izlediğim konserlerini çok net hatırlıyorum. 

  

(29 Mayıs 2010 - Miller Freshtival sonrası duvardan itinayla alınıp bu günlere kadar sakladığım afiş)


The Raveonettes 2010 yılında ülkemize gelmeden önce dört albüm yayınlamış, bunlardan en dikkat çekeni elbette 2007 yılında çıkardıkları "Lust Lust Lust" olmuştu. Grup üyelerinden bahsetmek gerekirse Danimarka'dan çıkan ikili vokal, gitar, şarkı yazarı Sune Rose Wagner ve bass, vokal Sharin Foo'dan oluşuyor. Indie rock seven bünyeler bunu da beğendi gibi bir albümdür zaten Lust Lust Lust. Hemen birkaç şarkıyı not etmeniz ya da yeniden dinlemeniz için sıralıyorum; "Aly,Walk With Me", "Lust", "Sad Transmission", "With My Eyes Closed","Blush"



(The Raveonettes - Aly,Walk With Me)


Miller Freshtival'da Mika renkleriyle gelene kadar The Raveonettes kadın vokal ve erkek vokal uyumu elektrogitarla nasıl da güzel ve şahane olur örneği sergiliyordu. (Yine bir şekilde izlemiş olduğumuza sevindiğimiz ve bununla yetindiğimiz anlardayız.) 



(The Raveonettes - Recharge & Revolt)


2011 yılında çıkardıkları "Raven In The Grave" albümünden "Recharge & Revolt" şarkısı da 2016'da vizyona giren "American Honey" filminde kullanılmıştı. (Epey iyi bir soundtrack'e sahip filmdir dipnotuyla) The Raveonettes Miller Freshtival sonrasında birkaç kez İksv Salon'da da konserler vererek kendilerini izleyebilmemiz için yeterince şans tanımışlar gibi duruyor.




(Miller Freshtival 2010,İstanbul - The Raveonettes)

Son olarak 2017'de "2016 Atomized" adlı albümü çıkartan grupla ilgili dağıldıklarına dair bir bilgi yok. O yüzden var olan güzellikteki albümlerini dinleyip bir gün yeniden sahnede izleyebilme ihtimalini düşünmeye ve keyiflenmeye devam edebiliriz.

Son sözü ilk albümlerinden önce 2002 yılında çıkarttıkları "Whip It On"dan Beat City parçasına bırakıyorum.


(The Raveonettes - Beat City)


Selin


Yorumlar