KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

I AM KLOOT ile Aynı Suyun Derinlerinde

 



2001 yılındayız.Yine şarkılarının peşinden gideceğimiz ve bizi kendi derinliklerine çok kolay çekebilen bir gruba çeviriyoruz yüzümüzü I Am Kloot.

Grubun adının gizemini çözmekten başlayalım.Çünkü yıllar içinde bu soruya cevap vermekten epey bir kaçmışlar. Hatta öyle ki bu sırrı paylaşsaydım sizi öldürmek zorunda kalırdım bile demiş grubun vokali ve gitaristi John Bramwell. Yine de bu cevapsız soruların arasında bazı ihtimaller mevcut. Bunlardan ilki 1971 yapımı Alan J. Pakula filmi olan Klute.Bir diğer sebebi de Jerome K. Jerome adlı İngiliz mizah yazarının Three Men On The Bummel adlı kitabında geçen bir kart oyunu. İsminin gizemi bir yana bu huzurlu ve hüzünlü sesle anlatılan küçük hikayelerine dahil olmak hep çok daha ilgi çekici olacak.


İlk albümleri Natural History 2001 yılında çıkıyor.Vokalin hafif ılık bir rüzgar gibi gelen sesiyle brit müziğin tüm güzellikleri bir araya gelince ortaya çıkan müziğe post-britpop diyebiliriz.Aynı dönemlerde müzik üreten canımız gruplardan Elbow da yine benzer bir örnek olarak gösterilebilir. Natural History'e gelecek olursak açılış parçası To You ile başlayan yolcukta benim için öne çıkanlar Morning Rain, Dark Star, Stop, Twist.


(I Am Kloot - To You,Live-2013)

Asıl konumuza yeni geldik.Pek çok kişinin de kabul edeceği üzere en iyi albümleri 2003 yılında çıkan kendi adlarını taşıyan ikinci albümleri I Am Kloot. (Sanki bu kendi adını taşıyan albümlere sahip grupların/kişilerin listesi yapmak lazım bir gün, öyle bir bolluk mevcut gibi)

İlk parça Untitled#1 birlikte aslında hayattan, ölümden, aşktan tüm küçük anların kırgınlıklarından bahsedeceklerinin sinyallerini verip, kendimize ait kalması gereken zamanlar için brit usulünce lalalaalaallaa diyerek başlıyorlar mırıldanmaya "get your hands of my sky"

Ve tam da aynı yerden devam ediyor ikinci parça "From Your Favourite Sky" müziğiyle hem daha eski zamanlara götürüp sözleriyle de bulunduğunuz her ana eşlik edebilecek bir denge kurmayı çok iyi başarıyor ve kalplerimizi acıbadem kurabiyesi gibi tatlılıktan öldürüyor. (hem içinizin kağıt gibi buruştuğu zamanları hem de acıktığınızı hatırlatmak için buradayım)

"Do you sing yourself to sleep, you delicate flower and so what is love and who am i, to dare to pull the stars from your favourite sky"



(I Am Kloot - From Your Favourite Sky,live at Phono Pop Festival - 2010)


Bunların üstüne sözler yetmiyormuş gibi gözlerini de bize doğru çevirip taa en içimize bakmayı kendilerine dert edindikleri Proof şarkısı ve klibiyle duygu sağanağı albümümüz devam ediyor.



(I Am Kloot - Proof,Music Video)


Bu albümle vedalaşmadan önce ismini anmamız gereken şarkılardan biri Not a Reasonable Man ve diğeri bu yazının başlığının da vesilesi olan The Same Deep Water As me.

Tanrılar, hayaletler, güneşli günler, gökyüzü, ölüm ve derinden gelen tüm sesler için I Am Kloot her zaman hatırlanmaya değiyor.

Cleanse your heart of the stain



Selin

Yorumlar