KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

RICHARD HAWLEY Sheffield'daki Kuyusundan Sesleniyor





Richard Hawley'i yazmaya karar verdiğim anda başlık hazırdı.Sanırım şimdiye kadarki en hızlı kararım oldu.Şu sıralar neşeli gruplardan söz açmak zor.Böyle hissederken de tabii ki sesine,hislerine kaçtığımız isimler oluyor.Richard Hawley'in solo kariyeri tam da bu günler için.Yoksa kendisinin adını ilk defa duymamıza vesile olan Longpigs tam da bu blogun gündemine uygun bir grup ama şimdi sıra biraz sakinlikte.

Kendi kuyusundan dedim çünkü Richard Hawley'in tüm albümlerinin adı doğup büyüdüğü Sheffield'a bir gönderme taşıyor. 2005 yılında çıkan Coles Corner albümü mesela bizim buralarda aşıklar tepesi gibi andığımız yerlerin Sheffield'daki karşılıklarından biri olan yerin adı.Bu gibi anlamlarla başladığı solo kariyeriyle içini, kuyusunu anlatıyor Richard Hawley. Hatta kendi sözleriyle müziğinin yaratmasını istediği ruhu şöyle ifade ediyor "I've only ever wanted to make music that's soulful , that has some depth and heart in it." 




Yine bu duruma örnek olarak en başa dönelim. Kendi adını taşıyan ilk albümünü 2001 yılında çıkarıyor, albümün açılış parçasıysa Coming Home. Böyle başlayan solo müzik kariyeri daha sonra nerelere içindeki kuyunun hangi kuytu köşesine kadar gider diye meraklanıyor insan. Ve böylece bir daha bırakamadığımız bir müzisyeni hayatımıza kendi kendi kuytu köşelerimize ekliyoruz.(ben öyle yaptım en azından) Bu ilk albümde bahsi geçmesi gereken başka güzellikleri de analım "Sunflower, Time Has Made A Change, Cheap Spanish Whine, Happy Families"



(Richard Hawley - Time Has Made A Change)


Aynı yıl kendi adını taşıyan mini albümden sonra ilk stüdyo albümü Late Night Final çıkıyor. Ve albümün gözbebeği Baby You're My Light. Bu kadar hislerden konuşurken mevsimleri anmadan geçemezdik. Richard Hawley'de böyle düşünüyor olacak ki yağmurların peşine düşünüyor bazı şarkılarında, bahsettiğim albümde mevsimlerden payını alan şarkılardan bazıları Can You Hear The Rain Love ve The Nights Are Cold

Başta bahsettiğim 2005 çıkışlı Coles Corner albümüne gelelim yeniden.Öyle üstünkörü geçmek olmaz,burada bir duraksayın bakalım dedirten The Ocean hazinesi saklı içinde. Yine bolca sisli güne,geceye eşlik etmiş olması kaçınılmaz bir Richard Hawley şahanesidir kendisi. Bu şarkının peşinden gidelim ve 2009 yılından seslensin Richard Hawley, For Your Lover Give Some Time desin ve eklesin:
"And be your lover for all time,maybe i will drink a little less,come home early and not complain about the day and give you flowers from the graveyard now and then"



(Richard Hawley - The Ocean,live in Paris,2015)


Çok şahane grupların müzisyenlerin işlerinde görüyoruz Richard Hawley'i. Bu yazıda şarkılarında gezinmek istesem de dahil olduğu çok iyi projelere de bir göz atmayı isteyebilirsiniz. Çünkü kimler kimler var o listede (Arctic Monkeys,Pulp, Elbow, Manic Street Preachers)

Yazının sonunu son albümüne bağlayarak bitiriyorum.2019 yılında çıkan Further albümünde yine tekrar tekrar dinlenecek adeta 'iç dünyanızda inecek başka kör bir nokta kalmadıysa bir daha bakın' dediği bir adet Alone adlı şarkı bulunduran o albümden bahsediyorum ve hemen bir klasik olarak umarım bir gün buralarda dinleyebilme şansını buluruz dileğimi ortak kuyumuza atıyorum Richard bey. 

"To all the cinemas we ran in from the rain"



(Richard Hawley - Alone)




Selin

Yorumlar