KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

GOD IS AN ASTRONAUT: Uzayda Müzik Var

Bu sefer söz yok, Peanuts'daki Linus Van Pelt'in yanından ayırmadığı battaniyesi gibi müziği gittiğimiz her yere götürüyor, bizi kötüden ve olumsuz olan her şeyden korumasını umuyoruz. İşte karşınızda; God Is An Astronaut.





Grubun ismiyle alakalı birkaç iddia var, hangisi doğru bilemiyorum ancak uygun gördüğümüze inanmakta özgürüz. Hatta bilenler var ve bu yazıyı okurlar ise bizi lütfen aydınlatsın. :)

İlk varsayım grubun kurucusu ikiz kardeşler Niels ve Torsten Kinsella'nın ''Nightbreed'' filminden, ikinci varsayım ise İrlandalı yazar Erich Von Daniken'in ''Tanrıların Arabaları'' isimli kitaptan esinlendikleri yönünde. 

Grup ise kendi internet sitesinde özetle İrlanda'da ağaçlık bir vadi olan ''Glen of the Downs''dan bizi selamladıklarını belirtmiş.

2002'de kurulan grubun toplamda 9 albümü var. Şarkılarını ''o anda kim olduğumuzun bir fotoğrafı veya anlık görüntüsü'' olarak betimliyorlar. Betimlemelere ayrı bir ilgi alakası olan yazarınızın bu cümleyi atlama ihtimali yoktu elbette. Ve müsaadenizle burayı yorumsuz olarak geçeceğim zira daha güzelini söylemem mümkün değil.


Spotify'dan dinlemek için; God Is An Astronaut - Fall From The Stars


Yine ülkemizin bir nebze de olsa umut vaadettiği, Barışarock gibi festivallerin parklarda yapılabildiği zamanlardan birinde, 2007 senesinde, bizleri de kendilerinden mahrum bırakmamış God Is An Astronaut. Devamında birkaç kez daha ziyaretleri de olmuş. Buradan yola çıkarak hayran kitlesinin de oldukça çok olduğunu söyleyebiliriz.




Benim hikayem ise şöyle: Üniversite dönemim, müzik arayışımın bol olduğu ve bunun karşılığını dinlediğim grup ve müzisyenlerin şarkılarını keşfederek aldığım güzel ve verimli zamanlardı. Günlerden bir gün adını hatırlamadığım ve zaten pek de hatırlamak istemediğim derslerden biri için sunum hazırlamamız gerekiyordu. Bunu eğlenceli hale getirmenin tek yolu uyduruk powerpoint sunumuna ekleyeceğimiz şarkıdan geçiyordu. Heyecanla God Is An Astronaut isminin aklımdan geçtiği an hâla capcanlı zihnimde. (Akademik hayatımın pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim, bkz kötü örnek.) 

GIAA, Ghost Tapes #10 ismini verdikleri son albümlerini 12 Şubat'ta dijital olarak yayınlayacaklar. ''Burial'' isimli şarkıyı ise şimdiden indirip ya da hemen aşağıdaki youtube linkinden dinleyebilirsiniz. 




                                           God Is An Astronaut - Burial (Official Video)


F. Zeynep

Yorumlar