KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

THE LITTLE FLAMES: Müzikle Yenilenmeye Devam Edenler İçin

 



Bazı müzik gruplarından bahsederken yanında, önünde, arkasında birkaç grubun adı daha geçer. Kimi müzisyenler hatta uzun yıllar boyunca üretmeye devam eden çoğu müzisyen bir grubun parçası olarak tanınmışsa bir süre sonra da solo işleriyle ya da başka yeni kurduğu gruplarla anılmaya başlar. Bu yazıda bahsedeceğim grup tam da böyle bir iç içe geçmişliğin ürünü olan, The Little Flames.

Hemen bahsettiğim isimle konuya giriyorum, Miles Kane. Adını duyduğunuz anda gözlerinizde minik The Last Shadow Puppets parıldamaları görebiliyorum. En bilinin projelerinden biri şüphesiz Alex Turner ile kurdukları bu grup. Peki bu grup nasıl ortaya çıktı diye kendimize sorduğumuzda (yani belli ki ben bir dönem sormuşum, merakmerakmerak) cevabı bu yazının konusu olan The Little Flames'de görüyoruz. Çünkü Miles Kane Alex Turner işbirliğinin öncesinde 2004 yılında kurulan grup, Arctic Monkeys turnelerinin çoğuna dahil oluyor. Bu yolculukların sonunda da hepimizin bildiği, sevdiği The Last Shadow Puppets ortaya çıkıyor.



Bu mini kesişen hayatlar hikayesinden sonra gelelim asıl konumuza. The Little Flames kısa müzik yolculuğunda bizlere tek bir albüm bırakıyor. O da The Day Is Not Today. Aslında duyduğumuz tınılar İngiltere'de bir dönem her üç gruptan ikisinin seçtiği bir tür olan indie rock. Yine de bu grubu hatırlanmaya değer yapan şey ise şarkılardaki çok çok iyi gitarlar diyebiliriz. (Gruptan bahsetmek için konuya Miles Kane ile girmemin haklı sebeplerini bulmaya çalışırken) Buna ek olarak da grubun vokali Eva Petersen'ın biraz depresif biraz melodik sesinin hakkını da vereyim.

Bana kalırsa baştan sona dinlenmeyi hak eden bu albümde -ki zaten ilk ve son- öne çıkan bazı şarkılar şöyle; She's A Stranger To You, Isobella, The Day Is Not Today.



(The Little Flames - Isobella,Music Video)

The Little Flames 2007 yılında dağılıyor. Hemen akabinde Miles Kane, The Little Flames'in bazı üyelerini de alıp The Rascals isimli bir grup kuruyor. Ancak o da çok uzun sürmüyor. 2008 yılında Rascalize isimli tek bir albümden sonra dağılıyorlar. 

Güncel bir bilgiyle kapatayım -ki her zaman olmuyor malum günümüze pek yaklaşmak istemiyoruz şu sıralar mesafe önemli- Miles Kane yanında Blur gitaristi Graham Coxon (buraya çok çok çok kocaman bir kalp bırakıyorum, bu konuyu açacağım elbet bir gün) Muse vokali Matt Bellamy gibi isimlerin de bulunduğu The Jaded Hearts Club isimli bir cover grubu kurdular. Aslında bu grup kendi aralarında 'biz biraz Beatles coverlayalım' diye yola çıktıysa da yolda şahane bir albümle başlı başına sağlam yepyeni bir işe dönüştü. Bize de gözlerimizi üzerlerinde tutup merakla takip etmek kaldı. Müziği eşeledikçe başka iyi bir müzikle karşılaştığımız o müthiş anlara sevgilerle.

"How many times i dreamed that i would find you,

Come on and hold the shelter from the cold

Get your picture on the wall

Did you forget yourself again?"


Selin 

Yorumlar