KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

WILD FLAG: Müzik Yapma İhtiyacından Ortaya Çıkan Grup

Sevgili okuyucular, amacımızın yine geçmişte yollarımızın kesiştiği şarkılar ve sevdiğimiz melodilerin yakasından tutup bırakmamak olduğunu düşünürsek bugün bunu benimle yapmasını istediğim eşlikçim Amerikalı indie-rock/post-punk dörtlüsü Wild Flag. Kendi adını verdikleri ilk ve tek albümleri Wild Flag ile bir teşekkürü hak ediyorlar.




Zamanında verdikleri röportajlardan birinde ''Bir yap bozun 4 eksik parçası değiliz ancak uyumlu ve dinamik bir ekibiz'' diyen grup aslında neden olmasın gibi bir çıkış noktasından ilerleyerek profesyonel anlamda çalışmaya başlıyorlar. Hatta grubun kuruluşu Carrie Brownstein'ın bir önceki işi Sleater-Kinny dağıldıktan sonra tekrar müzik yapma ihtiyacından ortaya çıkıyor diyebiliriz. Çünkü kendisinin de yine farklı bir röportajda söylediği ''müziğe ihtiyacım olmadıkça çalmak gibi bir arzum yok'' söylemine bakarsak yorumdan ziyade bu durum bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Bir ihtimal etrafında bir araya gelen dört müzisyen yine de bir proje değil grup olduklarının da o dönemde altını çiziyorlar.

Yukarıdaki hikayeden hareketle; her bir grup üyesinin Wild Flag öncesi farklı gruplarda müzik geçmişleri olduğunu söylemeden geçmeyelim. Örneğin Carrie Brownstein -aynı zamanda bağımsız bir medya kuruluşu olan NPR'nin müzik bloggerlarından ve aktrist- (Excuse 17 ve Sleater-Kinny), Janet Weiss (Quasi ve yine Sleater-Kinny), Mary Timony (Autoclave ve Helium) gibi gruplarda çalıyorlar. Timony ve Brownstein ise bir dönem Spells isimli grupta beraber çalarken Rebecca Cold da The Minders isimli grupta bateride yer alan isim. Bu zorlu kısmı başarıyla atlattıktan sonra yolumuza devam ediyor ve bir yazı içinde bahsedilebilecek maksimum grup adını anarak buraya kadar kârda olduğumuzu varsayıyorum. :) İlgili grupların şarkılarına da kulak kabartmakta fayda var elbette.



Wild Flag, çıkış şarkıları olan Glass Tambourine'i Spoon'dan tanıdığımız Britt Daniel prodüktörlüğünde dinleyiciler ile buluşturuyor. İcra ettikleri müzik türünden oldukça beslendiklerini ilk dinleyişte fark etmek mümkün. Özellikle vokalde oldukça öne çıkan bu durum şarkıların her birinde buram buram da hissediliyor.

''Romance'' isimli şarkıları ise ilgiye mazhar bulduğum ilk şarkıları olmuştu. Şarkıda da dediği gibi ''That's how we like, we like what's we like'' diyerek içlerinden geldiği gibi doğal akışta zamanın birinde müziklerini bizle paylaşıyorlar.



Başından sonu belli olan bir öykü gibi Wild Flag'in hikayesi. Uçakla 5 saat uzaklıkta yer alınca birlikte müzik yapmanın zorluğundan dem vuran baterist Janet Weiss'in de dediği gibi kendi tabirleriyle ''doğal olarak'' grup 2014 yılında dağılıyor.

Bol bol ''kirli'' notalar duymak isteyenler için hâla geç değil. Wild Flag bir tık uzağınızda hatırlanmayı bekliyor.



                                                                 Wild Flag - Romance



F. Zeynep



Yorumlar