KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

JENNY AND JOHNNY: Eğleniyorum, şimdi!

Jenny and Johhny = Jenny Lewis ve Johnathan Rice

Alt başlık: Aktris, şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen olarak tanıdığımız Jenny Lewis ve o dönemki erkek arkadaşı şarkıcı Johnathan Rice'ın oluşturduğu grup. 




İkilini yolları 2005 yılında, Jenny Lewis'in ilk solo albümü olan Rabbit Fur Coat'ın kayıtları sırasında kesişiyor. Rice, bu albümde konuk olarak yer aldıktan sonra Lewis de Johnathan Rice'ın Trouble Is Real isimli solo albümünde yer alıyor. İkilinin işbirliği bununla sınırlı kalmayıp Lewis'in ilk solo albümünün turnesinde beraber de çalıyorlar.

Beraber çalışmanın dışında aralarında duygusal bir bağ da gelişen ikili bir yandan projeler ve solo albümler üretmeye devam da ediyorlar. Onlardan biri olan, Jenny Lewis'in 2008 tarihli Acid Tongue albümünün turnesinde, o zamana kadar yazdıkları şarkıların aksine daha hızlı ve daha pop diye nitelendirebileceğimiz şarkılar yazıyorlar. Bunları da solo yerine Jenny and Johnny olarak yayınlamayı tercih eden ikili yeni bir grubun da temellerini böylece atıyorlar.




2009 yılında albüm kayıtlarına başlayan Lewis ve Rice, 2010 yılının Ağustos ayında grubun 12 şarkıdan oluşan yegane albümü I'm Having Fun Now'ı yayınlıyorlar.



Ben ise günlerden bir gün albümde yer alan Animal isimli şarkıyla kendilerinden haberdar oldum. Tam olarak nerede duyduğumu hatırlamasam da bir dönem loop'a alıp çokça dinlemişliğim var.

Yine kendimizi bireysel ya da kolektif olarak telkin etmeye çalıştığımız günlerden geçerken şarkıda yer alan şu cümleleri hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda görüyorum. Su gibi akan albümün tamamını da dinlemeniz temennisi ile.

''Show your teeth to everyone, don't let no one prove you wrong.''


F. Zeynep

Yorumlar