KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

DIIV: 16 Haziran'22 / Zorlu PSM - %100 Studio Konseri

Pandemiye bağlı yaşadığımız kısıtlı zamanlardan sonra, bu sene içinde gerçekleşecek konser haberleriyle canlanmış, uyanmış ve oldukça heyecanlanmıştık. ( Primavera Sound Barcelona gibi başka büyük heyecanlarımız da oldu ve merak etmeyin oralara ayrıca değineceğiz. :) ) O isimlerden biri de DIIV'dı ve 16 Haziran Perşembe akşamı, Zorlu PSM - %100 Studio'da sahne alan Brooklyn kökenli grubu izlemek için sol ön çaprazda yerimizi aldık.






Grubun Avrupa turnesinin son konseri olan İstanbul ayağında, ön isim olarak bizleri Storefront Church ve klavyesi karşıladı. DIIV'a turne boyunca eşlik ettiğini ve kendi tabiriyle çok da kolay biri olmadığını söyleyen Storefront Church aka Lukas Frank sakince ve deneysel tınılarla bizi gruba hazırladı. Tamamen sakin de demek haksızlık olur zira aşağıdaki gibi anlar da yaşandı.







Akabinde heyecanlı izleyiciyi çok da bekletmeden DIIV sahnedeydi. Yine tırnak içinde sakin sayılabilecek bir giriş yapan grup üçüncü sırada çaldıkları ''Under The Sun'' ile en popüler diyebileceğimiz şarkılarından birini çalarak daha baştan adrenalin seviyemizi yukarı taşıdı.




Sometime, Between Tides, Earthboy gibi şarkıların yanında elbette Doused ve Taker da olmazsa olmazlardan olarak playlistte yerlerini almıştı.






''Horsehead''i söyledikten sonra sahneden ayrılan grup seyircinin yoğun bis isteğine kayıtsız kalmadı ve ''Blankenship''i de çalarak bütün enerjimizi en tepeye çıkarıp usulca sahneden ayrıldılar.




Her ne kadar az da olsa, vokalleri olduğumuz konumdan pek duyamadığımızı da söylemem gerekiyor. Özellikle bir tercih midir o kısmından emin olmamakla birlikte sahnede ilk kez izleyenler ve ne dendiğini önemseyenler için yoğun gitarlar arasında duymak pek de mümkün olmadı. Buna rağmen DIIV gibi grupları kulaklıkla dinlemek yetmiyor konusunda hemfikir olacağımızı düşünüyorum. Bir yandan çalıp bir yandan yaşayarak bizlere de yansıttıkları enerji bolluğundan o gece orada olan herkes eminim ki nasibini aldı. Neden sold out olduğunun cevabı ise grubun 1,5 saate yakın süren performansında saklı. Konser sonrası günlerce grubun şarkılarını dinleme bataklığına düşerek o günü anılarımızda yaşatmak mümkün.


F. Zeynep

Yorumlar