KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

BEACH HOUSE: O2 Brixton Academy Konseri

Dream-pop deyince ilk akla gelen gruplardan biri olan Beach House geçtiğimiz Şubat ayında 8. stüdyo albümleri Once Twice Melody'yi bizlerle paylaşmıştı. 18 parça ve dört bölüm halinde sunulan albümü dinlerken uzun bir yolculuğa çıkıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Beach House her zaman olduğu gibi işini layıkıyla yapıp bizlere müzikal bir şölen yaşatmayı başarmış. Bir süredir de albüm tanıtım turnesinde olan ikiliyi Londra O2 Brixton Academy’de izleme şansına sahip oldum. Beach House sadece müzikal açıdan değil görsel olarak da izleyicilerine unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı.





Konser izlenimleri öncesinde mekandan kısaca bahsedecek olursak; O2 Brixton Academy, Londra’nın güneybatısında, Brixton’da yer alıyor. 1920’li yıllarda açılan ve o zamanlarda Büyük Britanya’nın tam donanımlı tiyatro salonlarından biri olarak kabul edilen mekanda tiyatro oyunlarının yanı sıra pek çok sinema gösterimleri de yapılmış. Defalarca kapanıp, tekrar açılıp, el değiştirdikten sonra O2 Academy Brixton adıyla Londra’nın en popüler konser mekanlarından biri haline gelmiş. Yıllardır efsanevi performanslara ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam eden O2 Academy birçok müzisyenin ve grubun sahne almayı hedeflediği bir mekan. Amy Winehouse, The Clash, Blur, Lady Gaga ve Coldplay mekanda sahne almış önemli isimlerden sadece birkaç tanesi. 

Mekana vardığımda arka sokaklara kadar giden uzun bir sıra vardı. Konser hafta içi olduğu için sırada takım elbiseli insanları da görmek hoştu.



Bütün biletleri tükenen konserde sahneyi İngiliz Dream-Pop grubu olan White Flowers ısıtmaya başladı. İlk defa dinlediğim bu genç ikiliyi başarılı buldum. Bu tarz yeni isimleri keşfetmek istiyorsanız göz atabilirsiniz. White Flowers’ın ardından biraz daha bekledikten sonra yeşil ışık ve sisler içinde Once Twice Melody parçası ile Beach House sahnede yerini aldı. Son albüm ağırlıklı olmakla birlikte, Silver Soul, Lazuli, PPP, Space Song ve Myth gibi klasiklerin de yer aldığı eski ve yeninin karışımı, 16 şarkılık bir set ile bir buçuk saat boyunca uzay boşluğunda süzülüyormuş gibi hissetim. Victoria Legrand’ın büyüleyici sesi, Alex Scally’nin gitarı ve efekt pedalları arasındaki dansı, ışıklar ve ruh halini yansıtan görsellerle birleşince adeta bir hipnoz etkisi yarattı. İkili şarkı aralarını çok nadir kelimelerle kesti ve bu yüzden konser sanki bir yolmuş gibi akıp gitti. 





Beach House’un performansının mistik etkisini açıklamak zor. Albümlerinde yarattıkları sesi ve atmosferi sahneye aktarmakta oldukça başarılıydılar. Denk gelinirse mutlaka izlenmesi gereken gruplardan biri Beach House. Pişman olmayacağınızın garantisini veririm.


Hazal Yıldız Önal

Yorumlar