KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

MILES KANE: Rough Trade East Konseri



Londra'ya kadar gitmişken uğramadan olmaz denilen yerlerden biri Rough Trade. Üstelik bir de yeni albüm öncesi Miles Kane konseri olan bir Rough Trade ise kesinlikle gitmemek olmaz.

Rough Trade'i sebebi ziyaretimiz Miles Kane, sene başından beri yayınladığı teklilerle geleceğini duyurduğu albümü için instagram hesabında çeşitli paylaşımlar yapıyordu. Bunlardan en çok dikkatimi çeken gerçek bir ingilizim der gibi futbol topunu kapıp gittiği bir parkta üzerinde Baggio yazan formasıyla top sektirip Baggio'ya yazdığı şarkıyı paylaştığı gönderisiydi. Bu bana aslında gelecek olan albümle ilgili fazlaca fikir vermişti zaten. Konserden sonra daha da emin oldum ki Miles Kane budur. Kendisinden çeşitlilik bağlamında beklentiyi yüksek tutmak pek de mantıklı olmaz. Tüm varlığıyla daha önceki gruplarından da (Rascals, The Last Shadow Puppets) bildiği, sevdiği kendini rahat hissettiği bu müziği sürdürmek istiyor.

Konsere bilet almak öyle pek de kolay olmadı. Zira tahminimce Arctic Monkeys ile çalmasının da etkisiyle tutkulu hayranlar edinmiş olduğundan ilk açıklanan konser biletleri hızlıca tükenmişti. Daha sonra aynı günün  (18 Temmuz 2023) akşamüstü 5 matinesine bir konser daha açıklandı. Ve biz de konserin bekleme listesine girmeyi başardık. Başardık diyorum çünkü o konserin de biletleri hemen tükendiğinden bekleme listesine girmek de bir başarıdır benim gözümde. Biletleri alırken seçmeniz gereken bir paket var. Bu paket kapsamında ya cd ya da plak alıyorsunuz. Biz bilet alırken henüz albüm çıkmamış olduğu için aldığınız plak ya da cd imzalı olarak evinize teslim ediliyor. Biz de daha uygun fiyatlı olduğu için cd olan bilet paketini seçtik. Küçük tarihimize not düşmek adına yazmak isterim, iki kişi 30 pound verdik. (Bugünün kuru ile 1 pound eşittir 35 tl...)



Gelelim şimdi konser gününe. İçeride bir konser olacağı için plak dükkanı kapılarını kapamış ve biz gittiğimizde bir konser mekanındayız gibi kapı önünde giriş için kuyruk oluşmuştu bile. Belirlenen konser saatinden yaklaşık yirmi dakika kadar önce kapılar açıldı. İçerisinin tahminimden daha büyük olduğunu söylemeliyim. Zira daha sonra Londra'da bulunan başka Rough Trade dükkanlarına da gittik ama konserin olduğu Rough Trade East en büyük olanıydı. Bir saat önceden alanda olduğumuz için sahne önüne epey yakın bir yer edindik. Bu noktada şunu da not düşmeliyim ikinci sırada olmamıza rağmen bazen görmekte zorlandım çünkü İngiliz halkı -hiç tahmin eder miydiniz şahsen ben etmezdim- epey uzun boylular yani gerçekten fazla uzun boylu bir millet. 

Konser açıklamasında akustik yazdığı için beklentimi düşük tutmuştum ancak Miles Kane'i beklerken sahneye baktığımda iki adet elektro gitar görmek aşırı mutlu etti. Ben tam bunları düşünürken adamımız sahneye geldi. Deri ceketi içine giydiği beyaz atleti üzerine taktığı zincir kolyesi ve ayakkabısında gözüken beyaz çoraplarıyla Troubled Son söyleyerek hızlı bir giriş yaptı. 



Başta da belirttiğim gibi klasik bir ingiliz alternatif rock/ indie albümü One Man Band. Bu bilinçle yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Gitarıyla sahnenin bir o tarafına bir öbür tarafına çeşitli sololar atan bir Miles Kane izlemek kesinlikle keyifliydi. Konser kitlesinin tüm yeni şarkılara çalışıp gelmişler gibi fire vermeden eşlik etmeleri çok hoştu. Açılışı az önce yazdığım gibi kendi ruhuna uygun olduğunu düşündüğüm Troubled Son ile yaptık. Tekli olarak yayınlanan ve klibi çekilen - hatta klipte Didem Soydan oynuyor, bu bilgiyi de not alacağız tabii ki - The Wonder konser sonuna doğru çalındı.

Yeni albümden Never Taking Me Alive, One Man Band, Baggio şarkılarını söylerken, 2013 çıkışlı Don't Forget Who You Are şarkısını da çaldı. 2011 çıkışlı Colour Of The Trap albümünden de Inhaler, Come Closer, Rearrange şarkılarını söyledi. Konser kapanışı da yine aynı albümden Coup De Grace ile oldu. 



(Miles Kane - The Wonder, 18 Temmuz 2023 - Rough Trade East, Londra)


Bizim gittiğimiz 5:45 matinesinden sonra 8'de de konser veren Miles Kane bizim dinlediğimiz setlistten farklı olarak The Last Shadow Puppets'dan Standing Next To Me şarkısını da söylemiş. (Bu ayıptır ama hadi tamam üzülmedik diyelim) En azından konser sonrası dükkandan çıkarken bir adet imzalı sayılabilecek böyle diyorum çünkü sadece bir iki çarpı işareti vardı albüm kapağının kartoneti hediye edildi. (Merch severler beni anladı bile.)

Miles Kane, yaklaşık bir saat süren konser boyunca çok hareketli, neşeli ve seyirciyle sürekli temas halindeydi. Aslında aynı sosyal medya üzerinden kurduğu iletişim biçimine uygun bir konser izledik diyebiliriz. One Man Band albümündeki şarkılar daha önceki şarkılarının arasında hiç sırıtmadan yerini almıştı açıkçası. Ne eksik ne de fazla. Standartlarını ve yaptığını seven bir müzisyen diyebilirim bu sebeple Miles Kane için.

Kendinizi İngiltere'nin bir şehrinde elbette ki yağmurlu, kasveti bol bir gününde, geniş caddelerinde yürürken hayal etmek isterseniz eşlikçiniz neden "Don't Forget Who You Are" olmasın.

"Darling close your eyes
And wish for more
Away in our dreams 'till we're ready for more"



Selin



Yorumlar