KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

Yan Yana Festivali : Min Taka - Brek Konserleri




Bu bir mini festival hikâyesi. % 100 Müzik'in desteği ve arkaoda, bina, bant mag. ortaklığıyla 16 - 17 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Yan Yana festivalindeki iki konserden bahsedeceğiz. Brek ve Min Taka.

İlk olarak arkaoda'da Brek konseriyle başlıyorum. Müziğini takip etsem de herhangi bir konserine denk gelemediğim bir isim olduğundan bu konseri özellikle bekliyordum. Yalnızca 25 Mart 2022'de Karga'da düzenlenen Jeff Buckley'e Sevgilerle gecesindeki performansını izlediğim Brek'i kendi müziğiyle izlemek için güzel bir açılış olduğunu konser sonunda rahatlıkla söyleyebildim. Ki hemen araya şu notu düşmeliyim Jeff Buckley gecesindeki performansı da - tahmin edersiniz ki epey zordur - gayet güzel ve akılda kalıcıydı. Zaten o sebeple de ayrıca kendi şarkılarını canlı dinlemeyi bekliyordum.

Brek konserinde, aslında Min Taka konseri için de aynısını söylemek mümkün, ilk dikkatimi çeken şeylerden biri konser boyunca zaman içinde edindikleri sadık dinleyici kitlesinin her şarkılarına aynı içtenlikle eşlik ediyor ve onları tüm duygularda asla yalnız bırakmıyor oluşlarıydı. 

Hem kesinlikle bugünde hem de istediğiniz anda geçmişte olabilen bir müziğe sahip Brek. Zamanlar ve duygular iç içe geçince ortaya çıkan şarkılara sahip olduğunu net bir şekilde hissettirdiği bir konser sundu herkese. Nereden başlamalı diyenler için konserin de duygu olarak yüksek anlarını oluşturduğunu düşündüğüm şu şarkıları önermeli; hem gitmemiş gibi hem de burdan çok uzakta, Tasmam Ellerinde, burası hâlâ serin, işte senin için bir şarkı

"döndüm baktım kim var içimde,

yine her şey yerli yerinde"

Brek - burası hâlâ serin



( İllüstrasyon : Ayşe Özçelik )


Bu konserin ardından hızla rotayı Bina'ya çevirip Min Taka konserine gidiyoruz. Baştan belirtmeliyim ki konser sonunda merakımın yerini yeni, bugüne ait bir sesi ve sözü olan bir müzisyeni tanımanın mutluluğu ile bitirdim.

Min Taka'nın dinleyicilerinin onun güncel müzik dilini ve dünyasını hızla nasıl sahiplendiklerine şahit olmak ve tarzının dinleyicisi ve kendisi arasındaki etkisini birebir görmek için en az bir kez canlı performansını görmek gerekli kanısına da hızla vardım. Synth, hyperpop türü eşliğinde bağ kurmak, dans edip hüzünlenmek arasındaki duygularda salınmak istediğinizde Min Taka'nın müziği yanınızda. Nereden başlamalı diyenler için öneriler; CİN SODA, melatonin, Hâlâ Bıraktığın Yerdeyim, PARTİ

" Akan zamanı sal desen de salamam,

Aklımda sadece geçer mi bu gece

Sana sarılmadan?" 

Min Taka - CİN SODA 



Min Taka'nın sahnesine duyduğu özenin ve dünyasını paylaşma isteğinin tüm geceye sirayet etmiş olduğunu söylemek gerekir. Bu özenin en güzel örneklerinden biri de Ece Ertetik ve Ece Tagıl'ın geceye özel hazırlamış oldukları fanzin "Odamda". Min Taka'nın müzikle yarattığı ve kurduğu dünyanın odasına giren ve kendi dünyalarını yani odalarının hislerini Min Taka evreninde yazdıkları Odamda, anılarını saklamayı ve ihtiyaç anında dönüp bakmayı seven herkes için hatırlamaya değer bir çalışma.

 

Hem Min Taka hem de Brek ile Yan Yana festivalini kıyısından ama baya güzel bir yerinden yakaladığıma epey memnum oldum. Ne olursa olsun zamanın müzikle geçmesini dileyen ve bir sahneden diğerine koşmanın keyfini bilenlerle beraber olmak her zaman çok iyi hissettirmeye devam ediyor.


Selin

Yorumlar