KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

BALTHAZAR'a Göre Telefon Rehberinden Silemediklerimize de Şarkı Yazılır

Selamlar!

Bugünün yazısına konu olan grup Balthazar'ı yine kendi tanışma hikayemle anlatacağım yazıma hoş geldiniz!


Biraz grup geçmişinden bahsedecek olursak, aslında 2004 çıkışlı olan Balthazar'ın tanınması daha sonraki yıllara dayanmakta. İsimlerinin duyulmasına sebep olan 2010 çıkışlı ''Applause'' albümüne kadar yurt dışındaki festival ve konserlerde Editors'ın ön grubu olarak bir süre sahne alıyorlar. (Bu zamana kadar hiç yazılarımızı okumadıysanız küçük de bir reklamımızı yapalım yeri gelmişken. Editors yazımız için bkz: https://thanksforthememoriess.blogspot.com/2020/08/editors-dikkat-festivalden-ckabilir.html

Daha sonra Türkiye'ye de bu süreçte birkaç kez geliyorlar. (2013 Roxy, One Love Festival 15, Chill Out Festival İstanbul 2015)

Asıl bağımsızlıklarını ilan ettikleri albüm ise 2012 çıkışlı ''Rats''. Bu albüm akabinde yayınladıkları 2015 çıkışlı ''Thin Walls''da da ilk defa bir prodüktörle çalışarak Blur ve Depeche Mode'un da prodüktörlüğünü yapmış Ben Hillier ile işbirliği yapıyorlar. (Neden sevdik, sanırım işte tam da bu yüzden.)

Gelelim asıl benim ilgimi tam olarak ne zaman ve nerede çektiklerine. Müzik konusunda türlü tesadüfler yaşarız ve onlar birçok keşfe sebep olur. (Belki de tesadüf değildir.) 19 Haziran 2019 Franz Ferdinand konseri için bulunduğumuz Zorlu PSM amfisinde arkadaşlarla sohbet ederken bir şekilde sadece aşağıda yer alan konser afişi ve grup adı ile gözüme takıldılar. And the story goes..


Sonrasında konsere oldukça gitmek isteyişim bir arkadaşımın davetiyeye sahip olması ve benim kendisinin üzerinde kurduğum çeşitli baskılar ile gerçek olmuştu... (Söz konusu konser ise birçok yol mübahtır.)


Ve gerçekten gittiğime hiç de pişman olmadığım bir canlı performansla seyirciyi karşıladılar. Grubun şarkılarının doğası gereği oldukça ''gaz'' olarak nitelendirebileceğimiz bir girişle ilk şarkıdan harekete geçtik. Buna ek olarak seyircinin arasına karışıp gezinmeleri ve grup elemanlarından birinin bekarlığa veda gecesine denk gelip hep bir ağızdan seyirciye ''not married yet!'' olarak tezahürat tutturulması da aklımızda yer alan tatlı anılardan oluverdi.



Zaten oldukça bayıldığım 2019 tarihli ''Fever'' albümünden canlı performansta en sevdiğim ise ''Phone Number'' oldu. 


Balthazar aktif müzik yapmaya devam ederken diğer grup elemanlarının oldukça bilindik yan projeleri de mevcut. Grubun vokali Maarteen Devoldere solo projesi ''Warhaus'' ile de yine ülkemizi ziyaret etmişti.


F. Zeynep

Yorumlar