KONSER ARŞİVİ: Liam Gallagher - 14 Ağustos 2018

Primavera Sound Barselona #6 TYLER, THE CREATOR

Takvimler yeni yıla girdiğimizi ve ilk ayı bitirdiğimizi söyleye dursun, festivale dair bahsedeceğimiz son isimle Primavera Sound anılarımızı şimdi nihayete erdirmeyi uygun buluyoruz. Bahse konu isim Tyler, The Creator!



Gorillaz ile mutluluğumuz arşa ulaşmıştı elbet. (Detaylı yazısı için bkz. Primavera Sound Barselona #2 GORILLAZ: Damon Albarn Müzik Evreninin En Işıltılı Oyuncağı) Akabinde iki devasa ana sahneden bize göre sağdakinde Dua Lipa şarkılarıyla hiç yorulmamış gibi sallanmaya ve dans figürlerimizi koreografiye uygun bir şekilde göstermeye devam ediyorduk. Hemen sonrasında ise asla dağılmayan kalabalıkla birlikte, o gece ana sahnenin son ağırlayacağı isim olan Tyler, The Creator'ı beklemeye koyulduk.





Bu girizgah önemli çünkü prodüksiyonun hummalı çalışmalarına tanık olduktan sonra sahne üzerinde adeta bir sahne daha yükseldiğini görüyorduk. Piramiti andıran basamaklı bir dekor, bolca yeşillikli bir doğa tasviri sahnede canlanıyordu. ''The Creator'' sahneye çıkmadan biz sahnesini merakla izlemeye başlamıştık bile. Nihayet beklenen isim de sahnede yerini almıştı ve bütün enerjisiyle son yayınladığı albümün ikinci sırasında yer alan ''Corso'' ile bizlere henüz gecenin bitmediğini hatırlattı. 



Şarkılar ilerledikçe seyirci Tyler, The Creator'ın aurasına kapılıyordu ve biz de bundan payımızı aldık. ''Ya burada çok güzel bi 'şeyler oluyor?!'' sorularını birbirimize sorarken halihazırdaki coşkuya biz de gayet natürel bir şekilde dahil oluverdik tabii. 

Sahnede kaldığı süre boyunca ağırlıklı olarak son üç albümünden (Flower Boy, Igor, Call Me If You Get Lost) toplamda 16 şarkı söyledi. WUSYANAME, I THINK, EARFQUAKE bunlardan bazıları olurken kapanışı ise RUNITUP ile yaptı. Sahneden gözlerimizi ayırmamamız gerektiğini her yeni şarkıda bizlere hatırlatan bir performans izledik. 




Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, sevgili Tyler'cığımız konser bittikten sonra en az 1 sadık dinleyici daha edinmişti. Eğer kaybolursam ya şarkı söyler (içimden) ya da Tyler, The Creator'ı ararım.


F. Zeynep


Yorumlar